RANGE EXTENDER VOOR ARM­ONDER­STEUNING

Design brief

Voor een bedrijf wat revalidatieproducten ontwikkelt, werd Studio Vogels gevraagd een Range Extender te ontwerpen voor een armondersteuning. Deze is speciaal ontwikkeld voor mensen die weinig spierkracht hebben of hun spierkracht niet langdurig kunnen gebruiken of belasten. Door een veercompensatiesysteem word het volledige gewicht van de arm overgenomen.

armondersteuning, Range extender

RANGE EXTENDER

Door het verlengen van de kop kan het werkbereik van het apparaat aanzienlijk vergroot worden. Hierdoor kan het apparaat ook van dienst zijn voor andere gebruikers, zoals productiemedewerkers en chirurgen, die langdurig met hun handen werken.

armondersteuning, Range extender

EYECATCHER

De uitdaging bij dit project was om een verlengstuk te ontwerpen in dezelfde stijl als het product met de integratie van een quick release vergrendeling. Aangezien de Range Extender de eyecatcher van het product moet worden, is detaillering van groot belang. Het gewicht moet zo laag mogelijk gehouden worden, aangezien dit ten koste gaat van de compensatiekracht van het apparaat.

armondersteuning, Range extender
armondersteuning, Range extender

ALUMINIUM GIET­ONDERDELEN

Om het gewicht zo laag mogelijk te houden wordt het verlengstuk gegoten van aluminium met daarop een aluminium kop, waarin een vergrendelpen kan worden geborgd. De vergrendelpen is weer verbonden aan de elleboog steun, en kan in totaal worden los genomen. Alle onderdelen worden met één bout onzichtbaar aan elkaar verbonden. De ring tussen de kop en het verlengstuk is gekleurd en correspondeert met de gebruikersgroep.

armondersteuning, Range extender

PROTOTYPE

Van het ontwerp is een prototype gebouwd voor een uitgebreide testfase.