MECHANISCHE
INSLUITINGS­BEVEILIGING

Design brief

Een leverancier van machineveiligheidsproducten kwam met een eigen idee voor een mechanische insluitingsbeveiliging. Dit blokkeersysteem moest een mechanische oplossing bieden tegen insluitingsgevaar bij machines en processen.

mechanische insluitingsbeveiliging, Mechanische insluitingsbeveiliging

DEUREN EN LICHTSCHERMEN

Verder werd gevraagd om 2 uitvoeringen te ontwikkelen. Een universeel blokkeersysteem voor draai- en schuifdeuren (APHA) en één voor lichtschermen (BRAVO). Beide producten moesten retro-fit gemonteerd kunnen worden en robuust worden uitgevoerd van RVS 316.

MODULAIRE OPBOUW

Om het product uit te kunnen breiden naar verschillende veiligheidsniveau ‘s, is gekozen voor een modulaire opbouw van het product. Éen vaste behuizing voor beide uitvoeringen met verschillende modules zorgen ervoor dat het product in 3 versies kan worden afgemonteerd. Hierdoor kon slim bespaard worden op gereedschapskosten voor de RVS behuizing.

mechanische insluitingsbeveiliging, Mechanische insluitingsbeveiliging

PRODUCT­CONCEPT VERKOCHT

Studio Vogels heeft het idee vertaald naar een prototype waarmee de werking is aangetoond. Het productconcept is vervolgens verkocht aan Fortress Interlocks, de marktleider op het gebied van veiligheids-, toegangs- en controlesystemen.