Junea, ENERGIZE YOUR DAY!

Design brief

Studio Vogels werd door Innovendo gevraagd voor het ontwerpen van een smart vending machine voor healthy snacks. De vending machine moest geschikt zijn voor gebruik op kantoor, flexplek, kantine of vergaderlocatie. Bediening en betaling via een app op de smartphone.

smart vending machine, Junea

Zo veel mogelijk producten

De uitdaging bij dit project lag bij het ontwerpen van een compacte en stijlvolle machine, die zoveel mogelijk producten kon uitgeven. In verband met de beperkte oplage ging de voorkeur uit naar conventionele productietechnieken met zo min mogelijk investeringen in gereedschappen.

Elektrisch aangedreven spiraalveren

De oplossing werd gevonden door de machine van plaatstaal te laseren, zetten, lassen en poeder coaten. De 4 uitschuifbare lades zijn voorzien van elektrisch aangedreven spiraalveren, waar de producten tussen worden geklemd.

smart vending machine, Junea
smart vending machine, Junea

SCAN. PICK. ENJOY!

De Junea kan volledig worden bediend met elke smartphone. Je hebt dus geen pinpas of contant geld nodig. Je hoeft zelfs geen app te downloaden! Scan de QR-code met de camera van je smartphone, kies een product en betaal simpel en snel met IDEAL.